donderdag 9 december 2010

Trend: Koeknuffelen (Marian Hanou)Heb je een burn out, een winterdip of een verloren liefde? Ga dan een koe knuffelen en kom herboren terug. Geloof het of niet, maar van het knuffelen van een koe ontvang je enorm veel positieve energie en het schijnt de rechter hersenhelft te stimuleren. Ook helpt het beter te communiceren en samenwerken.
Het koeknuffelen staat niet op zich. Ga je een dagje koeknuffelen dan krijg je een heel programma. Dat varieert per locatie, je krijgt bijvoorbeeld ontstress-tips, maar ook uitleg over het boerenleven en -bedrijf. Er is vaak ook de mogelijkheid om te eten en/of drinken. Kosten variĆ«ren. Voor nog geen € 50 heb je al een arrangement.
Het was een puur Hollandse aangelegenheid, maar ook in Duitsland wordt ondertussen gekoeknuffeld.

In Wageningen zijn ze een onderzoek begonnen naar het koeknuffelen.
Daarin onderzoeken ze niet alleen het effect op de mens, maar ook op de koe zelf.
Wetenschappers van de Landbouw Universiteit in Wageningen onderzoeken of effect van geknuffelde koeien op de melkproduktie en of het positief effect heeft op mensen en of mensen met ADHD rustiger worden als ze een koe geknuffeld hebben..
Helaas is over de uitkomst van het onderzoek (nog) niets op internet te vinden.

Trendfactoren

Economie: De mens moet hard werken en is er in deze economische crisis veel stress. Koeknuffelen is een manier om daaraan te ontsnappen.
Demografie: koeknuffelen is vooral iets voor mensen uit de grote steden. Mensen van het platteland zullen niet zo snel vijftig euro betalen om een koe te gaan knuffelen.
Maar ook  kinderen die gek op dieren zijn doen het. Er zijn dus diverse demografische factoren te bedenken.

Technologie: er is geen speciale technologie voor nodig, lijkt me niet relevant.
Politiek: misschien niet relevant
Cultuur en sociologie: De hang naar rust.
Men neemt steeds vaker de tijd en mogelijkheid er even tussen uit te stappen en iets voor zich zelf te doen.

Ecologie: niet alleen de koe, maar de hele omgeving van het platteland, de rust etc. is debet aan het succes van het koeknuffelen: ecologie.

Trendpiramideopbouw
Megatrend: feminisering
Maxitrend: emotie
Microtrend: koeknuffelen


studentennet
kijkditnouGeen opmerkingen:

Een reactie posten