woensdag 22 december 2010

Trend Facebook - Nikky Cirkel

                                                Social media platform Facebook
http://www.iturl.nl/snpST/
 Al enige tijd is dit een enorme trend in de samenleving. Niet alleen in Nederland maar in de hele wereld wordt dit gebruikt.
Het heeft een enorme inpacked op de samenleving, Facebook is geen rage of een hype het is een trend. Er zijn 500 miljoen actieve facebook gebruikers, de helft logt zich dagelijks in en 70% van buiten de Verenigde Staten en in het begin telde facebook 1 miljoen Nederlanders. Het gemiddelde lid heeft 130 digitale ´vrienden´. In het afgelopen half jaar kwamen er 100 miljoen leden bij, dat is een groei van 7 leden per seconde, dag en nacht. Als facebook een land was dan zou het op 2 na de grootste bevolking van de wereld hebben. Blijkbaar zit elke 4e internet gebruiker op facebook. Na de rage hyves die gemiddeld 10.8 miljoen leden van hyves gaan steeds meer mensen in Nederland aan facebook beginnen. Dit zijn er nu inmiddels 4.7 miljoen

 
http://www.iturl.nl/snpST

Facebook wordt gebruikt door bedrijven om acties op aan te geven zo is bijvoorbeeld de Bijenkorf, het grootste retaild bedrijf van Nederland, actief op facebook om de acties bekend te maken, klachten te behandelen en de klant te informeren over aanbiedingen en nieuwtjes van het bedrijf. Er zijn de hele dag medewerkers actief op dit platform om de klant te woord te zijn en tevreden te houden.


Trendfactoren

Economie: De mens moet hard werken en is er in deze economische crisis veel stress. Desondanks hebben de meeste Nederlanders Demografie: Jong en oud, overal ter wereld worden er social media´s platforms gebruikt.
Er is dus een enorm aantal demografische factoren van toepassing


Technologie: De technologie is verbeterend, er is nu bijna overal Wifi, veel mensen gebruiken smartphones
Politiek: De politiek speelt ook in op social media, om zo te laten weten betrokkenen en gelijk aan de samenleving te zijn.
Cultuur en sociologie: De samenleving is individueler geworden dan ooit te voren. Het is nu mogelijk om alsnog tijd voor jezelf te nemen en contact te houden met je (vakantie/-studie/oude) vrienden, collega´s en familie contact te houden zonder op visite te gaan of dure telefoon gesprekken te houden.
Ecologie: Contact behouden via social media is goedkoper en schonen, je hoeft er geen kilometers voor te rijden of vliegen.

Trend piramideopbouw
Micro trend: social media facebook
Maxi trend: contact
Mega trend: digitalisering
http://www.iturl.nl/snpST/

http://www.iturl.nl/snpST/
http://www.iturl.nl/snpST/
http://www.iturl.nl/snpST
http://www.iturl.nl/snpST/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten