donderdag 9 december 2010

Trendwatcher Irene Westerbeek (thecoolcollector) Marian Hanou

Irene Westerbeek werd in april 2010 uitgeroepen tot 'upcoming talent' van het jaar, tijdens de TWOTY Awards.
Kippenvel. Ze neemt je mee op haar eigen ontdekkingsreis. Een ruwe diamant, zo schrijft het juryrapport.
Irene Westerbeek is gefascineerd door de massacultuur en het consumeren. Wat haar interesseert is op welke manier je binnen die massacultuur toch een eigen stijl kunt hebben, en zelfs kunt opvallen.
Zij ziet dat als een vorm van verzet. Je kunt niet onder de massacultuur uit, dat is onmogelijk, maar je kunt er wel je eigen hand naar zetten. Dat vergt creativiteit en levert mooie dingen op.
Ze is op zoek naar dingen die net even iets anders zijn of die juist de massacultuur benadrukken. Wat ze daarvan vindt zet ze op haar website met een korte beschrijving en mening erbij.

Een kijkje op haar blog
the coolcollector leert al snel wat heer credo is: “Don’t tell them, show them”. Een wirwar van kleine fotootjes. Je moet even uitvogelen hoe het precies werkt, maar dan is het ook snel duidelijk. Klikken maar.


een concept Paint F.C. waarin kunstenaars een bal mochten beschilderen (met natuurlijk een aantal mooie exemplaren erbij geplaatst)

Een stuk over een item in V magazine, een Argentijns blad waarin voetbalvrouwen zeer sexy gefotografeerd worden. En het laat zich raden: het zijn allemaal blonde stoten.

Op facebook staat ze als the cool collector, maar ook als Irene Westerbeek. Dit is meer een persoonlijk facebook dan dat van de cool collector. Wat echter opvalt is haar profielfoto. Dat is geen foto maar een afbeelding van haar in de stijl van Southpark. Toch weer net even anders.

bron  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten