zondag 23 januari 2011

PINGEN - Trend Nikky Cirkel

                                                                      Pingen

Wie kent het niet, scholen, werk, discotheken en de supermarkt overal wordt het momenteel gedaan.

 
Het Canadese bedrijf lanceerde de eerste mobiele telefoon van Blackberry in 1999 op de markt. De telefoon was duur en enkel gericht op de zakelijke markt. Daar is nu verandering in gekomen het toestel werd een trend .Men maakte hier een speciaal abonnement bij, vodafone en t-mobile zijn leiders op de markt van Blackberry abonnementen. Dit heeft te maken met de speciale data browser die nodig zijn om alles uit het toestel te halen. Tegenwoordig is het mogelijk om een prepaid toestel en sim kaart aan te schaffen. Vodafone kwam hier als eerste mee begin 2010. De simkaart kost €20,- en internet is gratis tot april 2011. KNP Hi heeft in eind 2010 een prepaid simkaart ontwikkeld om te pingen en internet op Blackberry toestellen, deze bedraagt €10,- aanschaf en €12,50 maandelijkse kosten die door middel van een prepaid bon voor de eerste van de maand moet worden opgewaardeerd.
Zoals bijvoorbeeld pinnen of hoe het tegenwoordig wordt genoemd, pingen.
Dit zijn 'gratis' berichtjes naar elkaar toesturen via een programma dat gekoppeld en op elke huidige Blackberry is geprogrammeerd. Hiermee kunnen zowel berichtjes, foto's of spraakmemo's verstuurd worden. Het is tot in de puntjes uitgewerkt, zodra jou e-mail gekoppeld is aan de telefoon en hier een back-up van maakt, worden alle 'ping-codes' verstuurd naar je e-mail. Wanneer je jou telefoon verliest en op een nieuwe Blackberry jou e-mail in vult bij: opties, back-up maken, koppelen aan e-mail adres, zo worden al jou ping-codes uit je oude toestel terug gezet op je huidige toestel.

Rsearch in Motion, het bedrijf die Blackberry heeft geïntroduceerd ligt door dat het pingen zo enorm beveiligd is en het door een Canadese verbinding loopt soms onder vuur. Zo zijn laatst alle data gegevens van 700.000 Blackberry gebruikers in Saoudi Arabië aan de overheid overhandigd omdat de regering de verzonden berichten niet kan traceren. Meer landen zijn niet blij met de ping van de Blackberry zoals Amerika, Indie en Algerije. De laatste twee doen hard hun best om de gegevens in handen te krijgen onder het mom van terroristen bestrijding. 
Technologie: De technologie is verbeterend, hierdoor is het mogelijk om door middel van een special data systeem gebruik te maken van de Blackberry messenger
Politiek: Bemoeit zich ermee aangezien zij het een te veilig systeem vinden en niet de berichtjes van toestel naar toestel kunnen traceren
Cultuur en sociologie: De samenleving is individueler geworden dan ooit te voren. Alsnog is het mogelijk om constant je Blackberry vrienden op de hoogte te houden en informeren door simpel weg een snel berichtje te sturen.
Ecologie: Het is milieu vriendelijker dan een brief sturen.
Economisch: Toestellen van Blackberry zijn niet goedkoop, echter is een curve nu wel gedaald in de prijs en de oudere modellen van de Blackberry. Maar pingen is gratis, tot zover dat de berichtjes verstuurd kunnen worden als je een Blackberry abonnement hebt of momenteel een prepaid kaart van Vodafone of KPN Hi.
Trend piramideopbouw
Micro trend: pingen
Maxi trend: contact
Mega trend: digitalisering 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten